Răspuns la toate întrebările cu excepția uneia

Nivelurile de exitență cunoscute
Existența energetică
Existența minerală  
Existența vegetală
Existența animală
Existența umană

Tot ce ne înconjoară, începând de la existența energetică, și terminând cu cea umană, precum și noi înșine formăm de fapt conștiința lui Dumnezeu. Fiecare individ este un gând materializat, care în mod normal dispune de autonomie în interiorul acesteia, una din fațetele conștiinței lui Dumnezeu. Astfel abordate, sunt justificate: materializarea gândurilor, telepatia, magia și tot ce până acum se încadrează în categoria supranaturalului, dar despre care se cunoaște nesigur că, foarte rar, există.
     Astfel Dumnezeu  este îndreptățit în fața tuturor acuzațiilor incriminate până acum. Câteva dintre care, le înșir în cele ce urmează:

 1. Cum se face ca mai întîi au apărut lumina după care luminătorii?
       De fapt, conștiința Domnului a avut și ea stadii incipiente. Astfel, la început era pur și spimplu existență, după care și-a descoperit dualitatea:  prielnică și nerpielnică, bună și rea, materială și vidă, stări care simbolic le împărțim în lumină și întuneric. Și treptat, cu scopul stabilizării luminii, a creat și dezvoltat luminătorii – Axa valorică, determinantă în ce privește felul existenței conștiinșei. Explicăm așa, Astrologia.
 2. De ce a avut loc potopul?
       Pentru că lui Dumnezeu nu-i mai plăcea actualitatea conștiinței Lui și a decis să lucreze asupra ei reformând-o prin transformare a ce a fost, in istorie, păstrând cei mai demni reprezentanți  a acesteia pentru a-i servi drept fundament a ceea ce urma să devină.
 3. Cum rămâne cu războiul?
       Războiul este rezultatul îngândurării lui Dumnezeu cu scopul limpezirii conștiinței.
  Multitudinea de gânduri contraversate, nostalgii, idei … amestecate, fără ierarhie sau legătură în genere existând în pace, formează împreună confuzia. Astfel, e normal să declanșezi lupte între acestea, pentru ca cele mai puternice, mai liniștitoare ori inventive să fie la cârma conștiinței iar celelate să se retragă în adâncuri, ori în consecință, să-și înceteze existența, pentru o nouă perioadă de liniște și limpezime, numită de noi Pace.
 4. De ce, așa bunul Dumnezeu, atotiubitorul și atotputernicul, a permis ciuma, holera și în genere taote bolile existente?
       Este posibil ca fiecare boală să fie rezultatul diferitor traume fizice ori psihologice, originare din afară, care treptat, prin evoluție, devin tratabile.

Dezvoltând un pic și abstractizând răspunsul întrebării a patra:
Fiecare suntem Dumnezeul conștiinței noastre.
Știind asta,
Alege cum funcționează universul din interiorul tău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.