Capitolul I

Lecția de Istorie
”Introducere în Istoria Calendarului”


– De mult tare, încă pe vremea când lumea se împărțea exact în patru, pământul era plat, iar vremea trecea în voie, nemăsurată și fără a înfricoșa, a avut loc ultima întrunire ordinară anuală a celor patru Mari Neamuri. Nu e secret pentru nimeni că anume în acea zi a fost declanșat conflictul care până la urmă, a decis soarta mult discutată a formei Pământului.

”- Reprezentanții neamului Frigului, Marea Familie, Gerar!
– Nu vă grăbiți, să știți că am venit la timp doar pentru a avea plăcere să vă așteptăm pe dumneavoastră, MULTSTIMAȚI GERARI.
– Voiam să țin asta, modest, în secret, da mă tem că adevărul nu se poate dosi de ochii prea discreți ai concubinei dumitale, de asta declar smerit că am venit intenționat mai târziu ca să aducem în dar această plăcere încă MAI MULT STIMATULUI  NEAM AL CALDULUI, cu Familia Dumneavoastră în frunte, DOMNULE CUPTORESCU!
– Domnule Geraru, Domnule Cuptorescu, în numele Sfatului celor patru Mari Neamuri, pe care permiteți-mi să recunosc, nu fără strașnică smerenie, am onoarea să-l PREZIDEZ anul Acesta, vă îndemn insistent să ne scutiți în continuare de manifestările profundei admirații de care dau dovadă Marile Voastre Familii una față de cealaltă anual, pentru că(către toți),
–  Începând cu momentul de față, Eu, Achim Brumărescu, Domn al Familiei Brumărescu, reprezentant al Neamului Temperat de Apus, anul acesta președinte al Sfatului celor patru Mari Neamuri,  DECLAR SOLEMN, ÎNTRUNIREA ORDINARĂ ANUALĂ,  Nr. 2371, DESCHI…”                         

     Degetul mare al Abeturientului Boieru, a interacționat ferm, dar cu o nepăsare care îi trăda obișnuința, cu suprafața netedă și dură a telecomandei  pe care putea fi observat simbolul grafic PAUSE și fața lui Achim a încremenit, demonstrând indiscret nederminarea dintre ”I”și ”S” corpului secundar de Kadeți 4A ai Academiei Vremii cărora, sub supravegherea Căpitanului Ciobanu, proprietarul degetului cu pricina, le ținea o prelegere de introducere în Istoria Calendarului.
– După cum vedeți, relațiile dintre cele două Mari Familii, demonstrează de la prima vedere relațiile stabil ostile în care erau angajați încă de pe timpurile Hotarului dintre Vremuri, când în urma Marii Împărțiri Egale celelalte două Mari Neamuri, până atunci doar după nume, au împărțit Guvernarea Cercurilor Temperate de Răsărit și Apus…
     Între timp, Imaginea feței încremenite a lui Achim, a fost înlocuită cu imaginea unei hărți simplificate, semnate de către elevul clasei a IV – a Mihai Scorilă, care părea făcută la repezeală, cu un creion simplu, după modelul Hărții Împărțirii Egale a Lumii, gravată pe Masa Popoarelor  în jurul căreia, tradițional, aveau loc Întrunirile Ordinare Anuale.

Harta Împărțiirii Egale
Între timp, Imaginea feței încremenite a lui Achim, a fost înlocuită cu imaginea unei hărți simplificate, semnate de către elevul clasei a IV – a Mihai Scorilă, care părea făcută la repezeală, cu un creion simplu, după modelul Hărții Împărțirii Egale a Lumii, gravată pe Masa Popoarelor în jurul căreia, tradițional, aveau loc Întrunirile Ordinare Anuale.


– Lucru ușor observabil în Harta elaborată de semenele vostru …
– Kadet Strâmbeanu! Profesorul de Etică Militară, Căpitan Moțoc, spune că un Militar este indiscutabil mai important și de ordine net superioară unui civil. Astfel, consider prezentarea dumneavoastră a elevului Scorilă ca ”semene”, drept ofensă adresată întregului corp de cadeți per general, precum și Familiei Mele per… per… per personal… care este descendentă, din ramura secundară a trunchiului principal a Familiei Izvorenilor care până la Întrunirea Ordinară Anuală Nr. 1826, pretindea la rolul de Vasal al Marii Familii, Gerar!
– Kadet Strâmbeanu, rog să fiu iertat pentru monstruoasa-mi eroare comisă față de familia Domniei Tale! Elevul Scorilă îmi este acum frate vitreg, dar în viitorul cel mai apropiat, procesul de adoptare, deja inițiat, se va încheia și începând cu anul care urmează, va fi încorporat într-unul din corpusurile de Kadeți ai Academiei Vremii, devenind prin consecință semene și posibil coleg al Corpului, atunci 5A. În legătură cu asta, apelez la înțelegerea Corpului actual și cu permisiunea personală a Dumneavoastră, Kadet Strâmbeanu, revin la înregistrarea video anexată la Procesul Verbal de la Întrunirea Anuală Ordinară Nr. 2371…”… – S!
Astea fiind spuse, Achim Brumărescu, privi încă solemn, circular sala, își potrivi fraku-l pentru a se aranja cât mai comod în Scaunul-Tron al Președintelui și cu o tonalitate neutră, protocolar dădu citire:
– Planul Întrunirii Ordinare Anuale Nr. 2371.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.