”O minte sănătoasă într-un corp sănătos”

     Sunt multe lucruri pe care le vreau îmbunătățite. Toate sunt importante. Nu vreau să dau importanță sau însemnătate  prioritară  unei potențiale schimbări în defavoarea alteia, așa că voi începe cu prima care mi-a venit în cap:

     Dacă ași fi ministru al învățământului, ași adăugă educația fizică la lista cu discipline fundamentale pe care le studiază și practică elevii în toate tipurile de instituții de învățământ. Astfel în loc de două ore pe săptămână, educația fizică v-a fi o disciplină zilnică pentru toți.

     Indiferent de impresia și părerile care le poate crea, aceasta ar fi o schimbare cu adevărat sănătoasă. Mă refer, desigur, la întărirea și îmbunătățirea generală a stării și potențialului fizic, intelectual și spiritual al elevilor.

     Indiferent de sex, vârstă și ocupație, este evident rolul fundamental pe care îl are starea fizică a corpului în activitățile noastre. Acesta este un fapt valabil pe întreg parcursul vieții.  Anume din acest motiv, consider educația fizică disciplină fundamentală care spre binele nostru, trebuie tratată cu atenție și importanță sporită, sau cel puțin egală celorlalte discipline care deja fac parte din această categorie. Și atunci, vom avea cu adevărat ”O minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.